Savezu slepih Vojvodine Priznanje „Ljudevit Mičatek“

U četvrtak 10. decembra u holu zgrade Vlade AP Vojvodine održana svečana Akademija povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji i Međunarodnog dana ljudskih i manjinskih prava. Tom prilikom pokrajinski premijer Igor Mirović dodelio je i najviša pokrajinska priznanja za 2020. godinu. Među dobitnicima je i Savez slepih Vojvodine koji je poneo Priznanje „Ljudevit Mičatek“ u oblasti ljudskih i manjinskih prava. Priznanje je sa velikom zahvalnošću  primio Velibor Pilić, predsednik Saveza slepih Vojvodine i potpredsednik Saveza slepih Srbije.

Predsednik SSV Velibor Pilić
sa Priznanjem „Ljudevit Mičatek“

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović istog dana primio je delegaciju Saveza slepih Vojvodine, koju su činili predsednik pokrajinskog Saveza i potpredsednik Saveza slepih Srbije  Velibor Pilić, rukovodilac  Biblioteke za slepe „Mr Omer Marinkov“ Jasna Negovanović i gospođa Gordana Pilić.

U razgovoru su istaknuti problemi sa kojima se SSV susreće, prvenstveno u vezi sa finansiranjem i funkcionisanjem organizacije.

Predsednik Mirović pokazao je veliko razumevanje i spremnost da pomogne, te je obećao da će pronaći mehanizme i sredstva da se pomoć što pre i realizuje.

Predstavnici SSV na prijemu
kod premijera APV Igora Mirovića

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.