Svetski savez slepih i Korona virus

Svetski savez slepih poziva vlade i državnike da obezbede da javne informacije i saopštenja organa zdravstvene zaštite Koje se tiču pandemije Korona virusa budu dostupni svima, uključujući i slepe i slabovide. Informacije od značaja treba učiniti dostupnim u dostupnim formatima kao što je brajica, audio format, uvećana štampa, jednostavan jezik i format lak za čitanje.


Budući da virus nastavlja da se širi po svetu, Svetski savez slepih želi da sve usluge budu dostupne i da uključuju sve osobe sa invaliditetom, uključujući dostupne higijensko-zdravstvene usluge, asistivne uređaje, dostupnu digitalnu tehnologiju i druga sredstva podrške.
Svetski savez slepih takođe apeluje na vladine planere i ključne zainteresovane faktore da da uključe osobe sa invaliditetom u razvoj planova za nbepredviđene okolnosti, kako bi obezbedili da se njihove specifične potrebe uzmu u obzir i da se sprovode delotvorna rešenja za njihovo zadovoljavanje.
Osim toga, Svetski savez slepih apeluje na poslodavce da zaštite prihod svojih radnika, budući da virus uzima danak globalnoj ekonomiji.
Savez slepih ujedno apeluje na sve članove da se pridržavaju smernica Svetske zdravstvene organizacije u cilju zaustavljanja širenja virusa.
Svetski savez slepih aktivno prati širenje virusa i potencijalno delovanje Korona virusa i davaće članovima najsvežije informacije. Zdravlje i bezbednost naših članova su vrhunski prioriteti.

Sa engleskog preveo: Goran Pećanac

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.